divendres, 17 de novembre del 2017

25 DE NOVEMBRE: DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE


Resultat d'imatges de violencia genere     




Un 25 de novembre de 1960, les germanes Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana, van ser brutalment assassinades per ordre del dictador Rafael Trujillo. Històricament, arran d’aquest fet, per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència contra els abusos i la tortura. 



Més tard, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar oficialment el 25 de novembre Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra les Dones i va instar els governs, les organitzacions internacionals i les organitzacions no governamentals a organitzar activitats adreçades a sensibilitzar l’opinió pública envers el problema de la violència contra la dona.
Malgrat tots els esforços no hem estat capaços, encara, d’aturar el tràgic degoteig de víctimes, que a totes i a tots diàriament ens omple de dolor i també de vergonya.
A la nostra biblioteca podeu trobar novel·les que tenen com a tema central la violència de gènere, ja sigui física o psicològica. 

Resultat d'imatges de atrapada al mirallResultat d'imatges de els homes que no estimaven les dones pelicula
Resultat d'imatges de terra baixaResultat d'imatges de el diari blau de la carlota