Club de lectura 3r TRIMESTRE

Resultat d'imatges de club de lectura

Comencem el darrer club de lectura d'aquest curs. Durant tots els dilluns del mes de maig ens tornarem a reunirem a la biblioteca per comentar i compartir la lectura que hem triat.
Els alumnes participants del club del tercer trimestre són:
 Maheen Zaheer, Mehk Aziz, Lupe Carrasco, Román Campos, Stephanie Canales, Reny Rodríguez, Naila Rana, Sumaya Ahmed i Saray Benmaatouk.
Dilluns, 8 de maig

Durant aquesta primera sessió, hem recordat què és un club de lectura, el compromís que suposa i la importància de respectar el torn de parla i les opinions de la resta de companys.
La lectura que hem triat és el segon volum de La trilogia de la niebla de Carlos Ruiz Zafón. Com el primer volum, es tracta d'una història de misteri, aventures i fantasia, aquesta vegada ambientada a Calcuta.
Observant la portada i el títol del llibre, hem comentat el que ens suggeria.  hem vist un booktrailer sobre el llibre i hem quedat d'acord en la periodicitat de la lectura.

Resultat d'imatges de el palacio de la medianoche

Dilluns, 15 de maig
Avui hem estat comentat l'inici del llibre i tota hem coincidit que al principi es fa una mica difícil de seguir però que a mesura que avances et vas situant en l'acció i identificant els personatges. La narració juga amb els salts de temps endavant i endarrere i això dificulta una mica la lectura. També
hem reflexionat sobre algunes idees que ens suggeria el text:
-El paper de l'atzar en el nostre naixement i com ha influenciat en la formació de la nostra personalitat. La influència de la família en nosaltres.
-El pes de l'ambient on vivim i com determina el nostre futur. Un nen que neix en un ambient de pobresa està determinat a ser pobre?

Dilluns, 22 de maig

En la trobada d'avui hem estat llegint alguns fragments del llibre i hem reflexionat al voltant d'alguns temes que es tracten:
-Per què als nens se'ls amaga el dolor de la vida (la mort, les malalties...)? És per evitar que pateixen? És bona aquesta postura o a la llarga pot portar més problemes que avantatges?
-Què en penseu dels matrimonis pactats? És important l'amor en el matrimoni? Per què penseu que encara es pacten les bodes?
-Una mala experiència del passat com la té Jawal pot portar una persona a embogir o a tornar-se malvada?

Dilluns, 29 de maig

Avui hem estat parlant d'alguns aspectes del llibre que ens han cridat l'atenció. Hem estat comentat la tècnica narrativa de l'autor que consisteix a deixar les accions obertes per mantenir l'interès del lector i anar canviant d'acció i així successivament. Això per una banda és bo perquè et fa estar atent però per l'altra fa que a vegades perdis el fil del les històries. També hem reflexionat sobre la poca credibilitat de les actuacions d'alguns personatges ja que a vegades sembla poc creïble com actuen davant determinades situacions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada